Naar Helensburgh

16 mei 2025 - Helensburgh, Verenigd Koninkrijk

We ontbijten rustig en rijden daarna een rondje op her uitgestrekte terrein van Nrw Lanark. New Lanark was omstr 1810 een model fabriek. Katoen weverij en spinnerij waar Robert Owrn, eigenaar allerlei reform regels invoerde . Niet langerwerken dan 10,5 uur. School voor kinderen inclusief dansles. Een nursery  iets betere behuizing voor de werknemers etc etc.winkel met redelijke  prijzen. We bekijken  het museum met een ritje in een soort capsule door de molen. Een interessant geheel. Dan opweg naar Helensburgh het is alweer schitterend weer en natuurlijk willen we weer picknicken . we zijn al helemaal door Glasgow heen als we vlak voor Helensburgh een zijweggetje inkunnen en vlak aan de Firth of clyde een verukkelijk plekje vinden. Heel laag water . Wat me opviel was dat er gedurende hele tijd dat wij er zaten niet 1 vrachtschip of iets dergelijks  langs kwam van en naar Glasgow.  Vreemd gaat het zo slecht met het VK?  Na de lunch rijden we door het House on the Hill gebouwd door Charlie Mackintosh.  Het staat compleet ingepakt in een stijgerbouwwerk met een soort van metelen gaas. Het pleisterwerk is volkomen doordrongen van vocht en met een ingenieus systeem.wordt het langzaam weer eruit gehaald . Gaat nog jaren duren. Het huis is werkelijk heerlijk. Tenminste als je zoals ik, dol bent op Mackintosh.  Lampen zijn prachtig  het stencilwerk langs de muren etc etc.  Dan opzoek naar ons logeeradres ern zeer prettige bungalow waar we heerlijk theedrinken en lekker rustig zitten. Het restaurant dat ons aangeraden is  blijkt al om 7.30 de keuken dicht te doen en dus vinden we een pizzeria met prima pizza's.  Alweer een 9 dagje

1. Nette:
    17 mei 2025
    Klinkt als zeker een 9 dagje haha!