Laatste fietsdag naar Aschaffenburg
11 juli 2024 - Aschaffenburg, Duitsland
Het is waarachtig volkomen onbewolkt als ik om 8.30 op de fiets stap een licht zw windje dat je langs deze extreem kronkelende rivier het ene ogenblik mee hebt en dan weer pal tegen. Het blijkt een tochtje met veel foto momenten te zijn. Het ene plaatsje is nog voller met fraaie vakbouwhuizen dan het andere. De eerste stop is Freudenberg. Ik moet er natuurlijk voor de brug over en het ligt er prachtig. Ik rij er een rondje omdat ik een kopje koffie wil maar alle Main terassen zijn nog dicht en ik er ook niet erg van Onder de indruk. Dus lekker door naar Burgstadt waar een prachtig Rathaus uit 1541 staat. Het was toen een zeer belangrijk wijnstadje. Maar geen café. Dus door naar Miltenberg. Boven het stadje uit toornt de Miltenburg en aan de river een heerlijk terras aan de rivier met frambozentaart. De één na laatste want ik heb mezelf er 2 beloofd vandaag , heb zo nu en dan wel een oppeppertje nodig. Ik moet ook broodjes voor de lunch zien te bemachtigen( de Airbnb betekent tegenwoordig absoluut niet meer Airbag bed and breakfast zoals het ooit begon in de USA) en de vriendelijke bedienster wijst me een straatje waarmee ik bij een bakker kan komen. Dat blijkt een schot in de Roos ik kom in een prachtige hauptstrasse met alleen maar vakwerkhuizen. Ik blijf fotograferen. Ook het marktplein is prachtig. Bij de metzgerei worden ter plekke 2 broodjes belegd met de vleeswaren die ik aanwijs en die ik betaal per gewicht zodat het totaal op 3.28 komt. Daar koop ik in NL echt niet 1 belegd broodje voor . Langzaam maar zeker komt er natuurlijk weer bewolking maar voorlopig blijft het droog. Dan draait de rivier weer naar het noorden en heb ik verder tot Aschaffenburg de wind in de rug. Weer een keer een brug nu weer naar de rechter oever en ik fiets door naar Klinkenberg met een Stadstschloss en waar een gezellig mevrouwtje een koffietentje aan de rivier runt en ook weer een heerlijke frambozen kuchen.De laatste. Hier weer rivier over.. de wolken dreigen wel maar tenslotte zie ik een bankje en besluit t het te riskeren en de verukkelijke broodjes op te eten. Dan rustig door naar Aschaffenburg waar ik voor de laatste keer een vrij hoge brug overfietsen en pal bij mijn hotel uitkom. Kamer aan de achterkant en gelukkig een lift want ik wel heel wat hoge trappen in gezellige lokale etablissementen gehad. Ik ga opzoek naar het Station dat tamelijk hoog boven de stad blijkt te liggen maar goed bereikbaar. Nog een buitje afgewacht en dan een glaasje frankenwijn.
Dit is het einde van Deze blog. Door de ziekte van Jenny de volgende dag met de trein( ontzettend vol en een beetje stressen) naar Düsseldorf waar Jacobijn en Ties me gelukkig op het perron ophalen want de lift blijkt kapot en ze zeulen met zijn tweeën de loodzware fiets met bagage naar beneden. Een vlotte autotocht naar Amsterdam waar we gezellig nog wat aten
het was een heerlijke fietstocht 530km die me gelukkig heel makkelijk af ging

Catherine.