Weer een prettig hotel

29 juni 2026 - Vittaryd, Zweden

Ik sta redelijk vroeg zit als eerste in de ontbijtzaal en pik ook 2 broodjes mee voor de lunch. Het heeft enorm geregend en wat onweer en de lucht is nog gitzwart in de verte als ik weg rij. Ik heb de route uitgestippeld langs wat kastelen. Er zijn er hier in Scane enorm veel. Veel Denen kregen hier land en lieten fraaie grotere en kleine woningen bouwen. Het begint weer licht te regenen  en de bliksem flitst wat als ik bij Christinehov aankom. Tot mijn spijt is het pad vanaf de parkeerplaats gravel en daar ploeter ik me met Rollie niet graag doorheen. Het kasteel is gebouwd door  Christine Piper. Haar man kwam om in de  Grote Noordse oorlog 1700-1720 en als 43 jaar oude weduwe met 5 kinderen verhuist ze van Stockholm naat Scane en laat oa dit kasteel bouwen.  Het schijnt nog helemaal 18e eeuws zijn ingericht. . Dan door naar Vittskövle slott. Volgens de "heilige" "zweedse gids is dit het best bewaarde 4 hoekige kasteel van Zweden uit 1553.     Het is dicht. !!   ZIet er prachtig uit. Zelfs in de regen. Dus rij ik rustig verder. Om een uur of 12 mijn boterhammetjes en een kopje koffie en het verplichte dutje.  Ik ben tegen 3 uur in het hotel . Heerlijke kamer met uitzicht op een meer .het is volledig opgeklaard en weer erg warm dus een verukkelijk rustig dagje

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Conny en Tonnis:
    29 juni 2026
    Je doet het gelukkig rustig aan en de temperatuur wordt plezieriger
  2. Jacobijn:
    29 juni 2026
    Mooi kasteel! Jammer dat die dicht was.