Scottish borders

12 mei 2025 - Kelso, Verenigd Koninkrijk

Dit was de kalmste oversteek mogelijk. We dokken om 9.15 in New Castle.  Staan op een tussendek geparkeerd en komen dus als één van de laatste auto's van boord en er staan 5 lange rijen te wachten .pascontrole. Brexit???  op de een of andere manier kom ik in een doorrij rij terecht en dan  staan we  ineens als 5e in de rij voor paspoortcontrole. Dat duurt dan toch nog 20 minuten. Maar we zijn binnen. Het is wat bewolkt en maar 15o en er vallen ern paar regendruppels  maar het landschap is zo waanzinnig mooi dat dat er niets toe doet. Overal knal gele gaspeldoorn ,witte meidoorn hagen , gele mosterd of koolzaadvelden. Het is schitterend. We rijden naar plaatsje Ford waar omst 1860 de markizin lady watertford een school stichtte die zelf van binnen helemaal beschilderde in preraphaeliten stijl. Ze deed er 22 jaar over. Uiterst interessant.  Het kasteel van Ford en het er vrij dichtbij kasteel van Etal zijn fraai maar we bekijken vanuit de auto want we gaan picknicken . Het is heerlijk weer geworden en we vinden een heerlijk plekje vlak bij de rivier. Daarna over schitterende binnen wegen naar Mellerstain House.  Dat is werkelijk subliem. Gebouwd door Robert Adams voor de Bailly familie. En we vallen met onze neus in de boter want er is een ongelofelijk geestige rondleidster. Die het helemaal tot leven brengt. Na dit fantastische house naar Kelso waar we in de Black Swan hotel 2 kamers hebben geboektI.  Vanbuiten dilapidated van binnen aan de toog wat bierdrinkende mannen en aller vriendelijkst barmeisje/ hotelreceptionist/ kofferstilster. We drinken thee op de kamer. Lopen een rondje door het stadje en eten tenslotte redelijk in the Queens head.   We geven de dag een 9

1. Bobo:
    13 mei 2025
    Wat leuk dat de markiezin dat zelf geschilderd heeft!