Naar Bamberg

14 juni 2024 - Bamberg, Duitsland

Toen ik gisteravond na een uitstekende,zeer duitse maaltijd( stangenspargel mit ein kleiner( dat zijn er dan 2!!) Schnitzel nach wienerart und Petersilienkartoffeln und buter) op mijn kamer kwam merkte ik na een uurtje dat ik eigenlijk in warm bad wilde en met een boek naar bed en zo gedacht zo gedaan. Een heerlijk heet bad en een klein poosje lezen en dan om 6 uur vanmorgen gewekt worden door de angelus klokken van het dorpskerkje.                      Het is bewolkt en wat lichte regen voorspeld  maar dat mag de pret niet drukken. Na een goed ontbijt om 8.30 op de fiets. Op de kaart staat kort na mijn dorpje een V dat is een helling  en dat blijkt het ook te zijn . De motor helpt reuze mee en ik kom boven om daar te ontdekken dat het nb 11% was. Ze zetten hier die borden voor de naarbeneden helling maar goed ook anders was ik misschien wel omgereden😀het eerste plaatsje Strössendorf heeft een alleraardigst kasteeltje 15e eeuw vaak bijgebouwd en een kerkje erbij. Verder over een stuk rotweg langs een steile afgrond. Vervelend fietsen maar ook dat overleef ik. Het begint heel zachtjes te miezerig te weinig voor een regenbroek vind ik. Er staat een bankje met uitzicht op weer een hoog gelegen kerkje. Goed voor de foto en een slok water maar ik ga er niet naartoe fietsen. Dus door naar Lichtenfels dat veel vakbouwhuizen heeft , een fraai Rathaus uit 1743 en een paar stadtoren. Ik drink er een vreselijk slecht kopje koffie met een heerlijke appeltaart en fiets even langs een fietsenmaker om " het bureau" wat vaster te laten zetten. Lukt prima. Dan weer een stevige helling op. Het dal is hier niet zo breed en dus moeten de wegen boven langs. Links van Lichtenfels ligt op een heuvel, het klooster Vierzehnheiligen , is heel mooi ben er ooit geweest , en rechts op een andere heuvel klooster Banz, ook heel mooi maar het is  langzamerhand wel wat harder gaan regenen  en dus regenbroek aan en de bergen niet op. Wel 2 foto's!!. En door gaat het naar Bad Stafelstein. Dat geeft een prachtig Rathaus  uit 1684 en mooie huizen er omheen. De regenbroek kan ook weer uit en hoeft gelukkig de verdere dag ook niet meer aan. Er staat een stevig westenwindje maar ik schiet toch lekker op  en rij langs allerlei meertjes en kleine plaatsjes met niet veel bijzonders behalve redelijk wat bierbrouwerijen die allemaal  al honderden jaren oud zijn. Bij Bamberg raak ik een beetje de aangegeven route kwijt maar Google maps brengt me aan de rivier waar ik op een bankje mijn broodje eet. Dan naar de airbnb. Dat is een uiterst interessante aangelegenheid.  In een enorm oud fabrieksgebouw voormalige spinnerij en weverij is ern studentencomplex gemaakt.  Er ligt een sleutel in ern brievenbus kastje waarmee ik het gebouw in kan en op de 4e verdieping een keurige studenten kamer tref. Wel 10 minuten fietsen van de Altstadt. Ik blijf eerst ern poosje op mijn kamer, de acuu  moet opladen en fiets dan eind van de middag naar de stad  Even zoeken naar de toeristinfo en dan toch maar weer steil omhoog naar de Dom. Die staat helaas in de steigers. Weer naar beneden en op een aardig pleintje gegeten . Dan naar hier voor de blog.

1. Bert.Hacquebord:
    14 juni 2024
    Willemien dank voor je verhaal.Ik zie het allemaal duïdelijk gebeuren,wat leuk.Doe voorzichtig aan.Ik heb morgen een crematie in Rotterdam.hartelijke groet,Bert.Hoop dat je morgen mooiweer hebt.
  2. Nette:
    15 juni 2024
    Weer een interessant dagje! Jammer van de miezerregen.
  3. Lisette:
    15 juni 2024
    Ja die regen was niet leuk, maar jij zit nergens mee!
    Knap ook hoe je zomaar een fietsenmaker vindt in een stad /dotp waar je nooit eerder geweest bent.
    Vandaag weer mooi weer hoop ik…en nog even langs de ruiter?
  4. Inez:
    15 juni 2024
    ontspannende inspanning met al die kleine plaatsjes waar je niet in het uitgaansleven wordt meegezogen